wordpress counter

Како боите делуваат на апетитот

Како боите делуваат на апетитот

Кога станува збор за апетитот, покрај величината на оброкот, важно е да се внимава и на боите на оброкот. Според истражувањата, и двата фактори влијаат... 

Дали знаете сѐ за комбуха?

Дали знаете сѐ за комбуха?

Комбухата е пијалак за кој претпоставуваме дека сите сте слушнале. Но, дали знаете сè за неа? Оваа статија ја посветуваме на сите оние карактеристики... 

Дали знаеш: Е-212?

Дали знаеш: Е-212?

Што е Е-212? Ознаката Е-212 се однесува на калиум бензоат, што претставува калиумова сол на бензеновата киселина. Нејзината употреба е дозволена во...