wordpress counter

Дали знаеш: „Жербо“ колачиња

Дали знаеш: „Жербо“ колачиња

„Gerbeaud“ („Zserbo“ на унгарски) е веројатно најпознатиот унгарски колач, кој има историја долга 125 години. Првото парче или колаче е направено во славното... 

Колку калории внесувате кога ќе го посетите „Мекдоналдс“?

Колку калории внесувате кога ќе го посетите „Мекдоналдс“?

Сигурно многу пати сте размислувале за ова прашање, понекогаш можеби и сте се тешеле дека сепак е тоа еден малечок сендвич кој веројатно нема многу... 

5 факти за хамбургерот кои не сте ги знаеле

5 факти за хамбургерот кои не сте ги знаеле

Хамбургерот се смета за американски изум. Но, дали е тоа така? Нашето патување низ историјата и светот ќе не донесе до факти кои велат дека вакви...