wordpress counter

Орео колачиња

Орео колачиња

Приказната е стара приближно 100 години. Компанијата Nabisco (National Biscuit Company) во 1912 година од својата фабрика во Њујорк за прв пат на пазарот ги претставува... 

Зошто Цезар салата?

Зошто Цезар салата?

Многу јадења во светот своето име го должат на определена личност која го осмислила, или пак, послужила како инспирација да се направи толкму тоа... 

Кратка приказна за какаото

Кратка приказна за какаото

РЕЧНИК Какао – високо концентриран прав направен од чоколаден ликер – смеса која се подготвува од зрна на какао, плод на какао дрвото. Се...