wordpress counter

Серијал: Што имаат другите, а ние не – Белград (2 дел)

Во првиот дел наведовме три прекрасни места во кои белграѓани може да уживаат, а кои во Скопје уште долго ќе ги чекаме. И во овој дел ќе споменеме три места од кои едно го имаме како категорија во Скопје, но разликата во изгледот е повеќе од очигледна.

Speakeasy – coffee and food

Српски синџир барови кој е пионер во минималистичкиот дизајн. Едноставен, елегантен, светол и проветрен. Токму таков, каква што кујна и дом посакувате. Мафин од малини и sticky fingers е проверена работа во ова место.

Мали Калениќ – бакалница

Убава продавница полна со овошје и зеленчук, наредени во плетени корпи и мали дрвени гајби. Чисто, елегантно, пријатно за посета и шопинг. Интересно е дека ова е само една пилјара, а направена со толку љубов.

Кантина – ресторан

Ново и необично место, затоа што луѓето го бараат тоа. Интересна и необична понуда наместо едни исти досадни, милион пати видени шеми и концепти кои преовладуваат во Скопје. Добро јадење, добро пиење и огромни прозорци. Имаат прекрасно мени кое е печатено на хартија за пакување и кое служи како послужавник кој можете да го понесете со себе.

Related Posts with Thumbnails