wordpress counter

Кој тип на луѓе најчесто се вегетаријанци?

Најновите истражувања покажуваат дека бројот на вегетаријанци во Америка не се променил во последните 10 години и изнесува 5% од вкупното население. Овој факт укажува на тоа дека вегетаријанството и натаму е необичен начин на живеење, чија популарност не расте, но и не опаѓа.

Од сите анкетирани лица, околу 2% се вегани, односно луѓе кои воопшто не консумираат производи од животинско потекло. Интересно е дека повеќето вегетаријанци се жени отколку мажи. Од сите анкетирани, 7% од жените кажале дека се вегетаријанки, а истото го потврдиле и околу 4% од мажите.

Најмногу вегетаријанци се на возраст од 50 години и повеќе, повеќето од нив се со средно образование, а помалку со високо и она што е најзбунувувачко е фактот дека повеќето вегетаријанци се самци.

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

MILK

©2009-2017. Сите права се задржани.  |  „Гурман“ е регистрирана трговска марка.

Материјалите и содржините објавени на порталот се во интелектуална сопственост на издавачот и смеат да се користат само за лични, некомерцијални потреби.
Забрането е копирање, преземање, менување, адаптација или било какво друго користење на содржините без претходно писмено одобрување од сопственикот на правата.

Најоткачените диети на светот

Оваа статија ја посветуваме на најоткачените диети на светот. Од морето диети со кои сме бомбардирани секој ден, ние се...

Close