wordpress counter

На гурманите не им е потребна дрога

Веќе долго време поимот гурман се толкува погрешно. Повеќето мислат дека гурмани се луѓе кои постојано се прејадуваат. Сепак, вистината е дека гурмани се луѓе кои вистински знаат да уживаат во храната. Во нејзиниот вкус, мирис, изглед.

Поради тоа, може да се случи да бидат и покрупни и со повеќе килограми. Но, покрај повеќето килограми, една студија откри и нешто навистина интересно. Бројот на уживатели на наркотични средства е најмал помеѓу гурманите.

Имено, невроните кои директно се поврзани со потребата да се јаде и да се ужива во храната се обратно пропорционални со внесот на дрогата во организмот. Најчесто, кај гурманите, храната е единствениот порок.

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

„Chill Can“ – лименка која сама се лади

По 10 години развој и истражување кое ги започнал професорот по хемија и екологија, Роланд Клифт ја основал компaнијата „Chill...

Close