wordpress counter

Вкусови за добро расположение

Едно истражување, кое имало за цел да проучи преку 1.700 различни врски кои се составен дел на бројни вкусови, открило дека определени врски се слични како оние во лековите за подгинување на расположението.

Имено, уште во претходните истражувања, се докажало дека чоколадото, бобинките и храната која содржи омега-3 масни киселини делуваат позитивно на нашето расположение. Сега, научниците се обиделе да ја пронајдат сличноста помеѓу хемиската структура на антидепресивите и вкусовите кои го креваат расположението.

На тој начин е утврдено дека чоколадото, боровинките, малините, јагодите и чаевите имаат структура слична на лековите кои се припишуваат за подобрување на расположението.

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Неколку работи кои не сте ги знаеле за џинот (1 дел)

Оваа статија е посветена на неколку факти кои сигурно не ви биле познати за џинот како пијалак. Добро, некои може...

Close