wordpress counter

Лична карта: Аронија (3 дел)

Лична карта: Аронија (3 дел)

Со денешниот, трет дел, ја завршуваме навистина долгата лична карта за суперовошјето број 1 на светот – аронијата. Во овој дел ќе го дополниме... 

Лична карта: Аронија (2 дел)

Лична карта: Аронија (2 дел)

Во првиот дел ги наведовме повеќето од карактеристиките на аронијата. Со оглед дека станува збор за суперовошје број 1 во светот, вториот дел од... 

Лична карта: Аронија (1 дел)

Лична карта: Аронија (1 дел)

fam. Rosaceae Тип: аронијата ѝ припаѓа на фамилијата Rosaceae бобинки. Таа е една од осумте супер овошја во светот, а таа титула ја има добиено поради тоа...