wordpress counter

Лична карта: Мускатно оревче

Лична карта: Мускатно оревче

Lat. Myristica fragrans Тип: мускатното оревче е зимзелено дрво од фамилијата Myristicaceae и е еден од најстарите зачини кои се користат во исхраната. Се употребува...