wordpress counter

Вкусна македонска приказна

Вкусна македонска приказна

(2 гласа, просек: 5,00 од 5) Се сеќавате ли на легендарната серија со исконски наслов: „Македонски народни приказни“? На досетките и умовите на Чорбаџијата... 

ЕДЕН КИЛОГРАМ ЗЛАТО – ЕДЕН КИЛОГРАМ ЦРН ПИПЕР

ЕДЕН КИЛОГРАМ ЗЛАТО – ЕДЕН КИЛОГРАМ ЦРН ПИПЕР

Во средниот век, плодот од црн пипер бил вреден колку и златото. Богатите аристократи чувале резерви од плодовите на ова растение бидејќи имал... 

ДАЛИ НЕКОЈ ОД ТУКА ЈАДЕ ЛУК?

ДАЛИ НЕКОЈ ОД ТУКА ЈАДЕ ЛУК?

Лукот е добро позната состојка во македонската кујна, речиси неизбежна. Честопати не знаеме што е тоа во некој оброк што го прави толку вкусен,...