wordpress counter

Шест одлични места во Копенхаген (1 дел)

Шест одлични места во Копенхаген (1 дел)

Концептот на „Нордиска кујна“ би можел да ни звучи малку чудно и непознато, иако пред 2 години во посета на Скопје беше Трина Ханеман, која нѐ запозна... 

Специјалитетите на индиската кујна

Специјалитетите на индиската кујна

Оваа голема азиска земја има долга и богата кулинарска традиција. Специфичниот вкус на оваа кујна се должи на миксот од коријандер, ким и куркума.... 

Дали знаеш: Е-211

Дали знаеш: Е-211

Што е Е-211? Ознаката Е-211 се однесува на конзервансот Натриум бензоат. Станува збор за натриумова сол на бензеновата киселина. Тоа е безбојна кристална...