wordpress counter

Време е за брокула!

Време е за брокула!

Брокулите се растение од фамилијата на зелки, чии цветови се консумираат како зеленчук. Самиот збор брокула доаѓа од италијанскиот збор „broccoli“... 

Тајните на ресторанското мени

Тајните на ресторанското мени

Уметноста на пишување на ресторанско мени подразбира и употреба на психологија и маркетинг. Верувајте дека големите ресторани вложуваат време... 

Објавени 100-те омилени рецепти на Џулија Чајлд

Објавени 100-те омилени рецепти на Џулија Чајлд

Џулија Чајлд пред малку повеќе од еден месец требаше да наполни 100 години. За да се одбележи овој настан, цела група на готвачи и експерти по кулинарство...