wordpress counter

Зошто се јаде првин салата?

Зошто се јаде првин салата?

Едно интересно истражување за храната е спроведено на Универзитетот Нортвестерн. А, резултатите се уште поинтересни. Имено, од испитаниците е... 

Мирисите и вкусовите на Бразил

Мирисите и вкусовите на Бразил

Бразилската кујна е една од најинтересните, но во исто време и една од најдалечните и најнепознатите за нас. Оваа статија е посветена токму на некои... 

Живот без леб и тестенини

Живот без леб и тестенини

Можете ли да си го замислите животот без леб и тестенини? Знаеме дека не можете, но научниците велат дека треба да се подготвиме и за оваа ситуација....