wordpress counter

Невообичаени готварски концепти (2 дел)

Невообичаени готварски концепти (2 дел)

Во првиот дел ги опишавме трансглутаминазата и метил целулозата, како техники на готвење кои денес се употребуваат. Во овој, втор дел, ќе споменеме... 

10 најпопуларни кујни во светот (2 дел)

10 најпопуларни кујни во светот (2 дел)

Во претходната статија споменавме 5 кујни кои имаат големо влијание врз светската гастрономија. Во, овој втор дел, ќе се запознаеме со уште 5 најпопуларни... 

Невообичаени готварски концепти (1 дел)

Невообичаени готварски концепти (1 дел)

Модерната кујна и готвење носат во себе и сосема нови трендови кои се однесуваат и на концептите на готвење. Во оваа и наредната статија ќе ги опишеме...