wordpress counter

Топ трендови во храната за 2012 (2 дел)

Топ трендови во храната за 2012 (2 дел)

Во првиот дел пишувавме за тоа што ќе биде тренд за 2012 во категориите: ресторани, јадење, најдобар град за храна и пијалаци. За овој дел ни останаа... 

Топ трендови во храната за 2012 (1 дел)

Топ трендови во храната за 2012 (1 дел)

Светските експерти и критичари за храна го објавија списокот на најпопуларните гастрономски трендови за 2012. Тие креираа две групи на трендови.... 

Лична карта: Каранфилче

Лична карта: Каранфилче

Lat. Syzygium aromaticum Тип: каранфилчето е ароматичен сушен цвет, кој припаѓа на фамилијата „Myrtaceae“. Во минатото се сметало за лек на многу болести, додека...