wordpress counter

Како боите делуваат на апетитот

Како боите делуваат на апетитот

Кога станува збор за апетитот, покрај величината на оброкот, важно е да се внимава и на боите на оброкот. Според истражувањата, и двата фактори влијаат... 

Јогурт – гостин во многу јадења

Јогурт – гостин во многу јадења

Иако на прв поглед не изгледа дека јогуртот е битен елемент при готвењето, сепак, неговата улога е навистина разновидна. Одлично се вклопува во... 

Производство на супер шпагети

Производство на супер шпагети

Група италијански научници имаат за цел да откријат како се менува содржината на скроб и прехранбени влакна за време на растењето на дурум пченицата...