wordpress counter

Комбинирање на вино и чоколадо (2 дел)

Во првиот дел од статијата се запознавме со две правила на комбинирање на овие два вкусни продукти. Останува да се запознаеме со комбинирање на млечно и темно чоколадо со вино.

Млечно чоколадо
Pinot Noir, или полесното Merlot, може добро да се искомбинира со млечно чоколадо, чоколаден мус или чоколаден cheesecake. Riesling, Muscat и десертните вина знаат да дадат одличен вкус ако се комбинираат со лесни млечни чоколади.

Темно чоколадо
Темното чоколадо бара печен вкус и не многу силно вино. Зинфанделс има традиција на добро комбинирање со темно чоколадо. Истотака и Cabernet Sauvignon. Од друга страна, Merlot и Pinot Noir се добри пријатели со темното чоколадо кое содржи најмногу 55% какао.

Related Posts with Thumbnails