wordpress counter

Волшебникот од „Ел Були“

Волшебникот од „Ел Були“

Најважната работа е вкусот, дали е добар или не? Што и да се мисли со тоа, резултатот е следниов: Храната во Ел Були не е исклучително возбудлива,... 

Вкусна македонска приказна

Вкусна македонска приказна

(2 гласа, просек: 5,00 од 5) Се сеќавате ли на легендарната серија со исконски наслов: „Македонски народни приказни“? На досетките и умовите на Чорбаџијата... 

ДАЛИ НЕКОЈ ОД ТУКА ЈАДЕ ЛУК?

ДАЛИ НЕКОЈ ОД ТУКА ЈАДЕ ЛУК?

Лукот е добро позната состојка во македонската кујна, речиси неизбежна. Честопати не знаеме што е тоа во некој оброк што го прави толку вкусен,...