wordpress counter

Модерна чај култура

Модерна чај култура

Пиењето чај е дел од културата на еден народ. Овој обичај денес е донесен до совршенство со оглед на бројните начини, церемонии и сите помошни предмети... 

„Verismo“ – новата машина за кафе на „Старбакс“

„Verismo“ – новата машина за кафе на „Старбакс“

Американската корпорација „Старбакс“ ја пушти во продажба својата најнова машина за кафе – „Verismo“. Нејзина претходница беше „Via Ready Brew“ која... 

Паметните шпорети чекаат СМС

Паметните шпорети чекаат СМС

Минатиот месец, германскиот дневен весник „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ прикажа две нови, врвни достигнувања на фирмите „Miele“ и „Siemens“. Во прашање се печки...