wordpress counter

„TWIST“ – неверојатна машина за еспресо

„TWIST“ е навистина нешто посебно. Може да се употреубав во домашни услови, но може и да ја носите секаде со себе, бидејќи не бара извор на електрична енергија за да работи. Функционира на база на капсули на гас и со секоја капсула може да направите 8 кафиња. Станува збор за брза и тивка машина, која лесно се одржува и лесно се употребува.

Со помош на машината, може да се направи еспресо, макијато, капучино, американо или мока, во кои може да уживате во кое било време.

Постапката на подготовка на кафето е мошне едноставна – загревате вода. Во малата рачка го ставате полнењето со кафе, налевате врела вода и затворате. Потоа, го притиснувате копчето на рачката и од неа започнува да тече највкусната течност која постои.

На видеото подолу можете да го разгледате целиот процес на подоготвка на кафе на „TWIST“ машината.

Related Posts with Thumbnails