wordpress counter

Како да сечкате кромид без солзи?

Како да сечкате кромид без солзи?

Речиси и да нема рецепт во кој нема кромид. Тој е есенцијална состојка на јадењата, која им дава навистина посебен вкус. Но, проблемот е во тоа што... 

Храната и нејзиниот рок на траење (2 дел)

Храната и нејзиниот рок на траење (2 дел)

Во првиот дел го утврдивме рокот на траење на месото и сирењето. Во овој дел ќе се запознаеме со рокот на траење на додатоците на храната, варениот... 

Храната и нејзиниот рок на траење (1 дел)

Храната и нејзиниот рок на траење (1 дел)

Секоја храна и секој производ имаат свој рок на траење. После истекувањето на рокот, тие веќе не се за употреба. За жал, ние често мислиме дека нашиот...