wordpress counter

Готвење со масло од тартуфи

Маслото од тартуфи не е масло со кое може да се готви. Станува збор за масло кое се додава кон јадењата, еден вид на градација на маслиновото масло. Пред сервирање, може да се додаде на јадењето со цел да се збогати неговиот вкус.

Интересно е да се напомене дека ова масло не е масло од тартуфи, туку маслиново масло кое има арома на тартуфи. Иако, во некои варијанти нема ниту арома од тартуфи, туку некоја синтетичка хемиска суптанца која имитира силен мирис на тартуфи.

Откако вашето јадење ќе биде приготвено, можете да му дадете посебен вкус и арома со додавање на мала количина (една мала лажица). Секако, внимавајте тоа да биде вистинско масло од тартуфи.

Related Posts with Thumbnails