wordpress counter

Водич за совршена скара (3 дел)

Водич за совршена скара (3 дел)

Денешната лекција за совршена скара е посветена на свинското месо. Кога станува збор за скара, тогаш најдобро е да одберете царско месо, бут или... 

Медитеранска вок тава

Медитеранска вок тава

Кога зборуваме за подготовка на јадење во вок тава, вообичаено првата мисла што ни паѓа на памет е кинеска или јапонска кујна. Сепак, интересно... 

Готвење со масло од тартуфи

Готвење со масло од тартуфи

Маслото од тартуфи не е масло со кое може да се готви. Станува збор за масло кое се додава кон јадењата, еден вид на градација на маслиновото масло....