wordpress counter

Како до мала и умна кујна

Во услови кога поседуваме мал и ограничен простор наменет за кујна, потребно е да изнајдеме начин како да го организираме и како да сместиме сѐ во него. Овој текст е наменет токму за тоа – како да направиме мала и умна кујна.

Фрижидер
Најдобар избор е фрижидер со две фиоки (една за ладење и една за замрзнување) наместо огромен уред кој зафаќа голем простор. Ова, сепак, не е најидеален избор ако станува збор за 5-члено семејство, но ако сте еден или двајца, ова е одличен начин на заштеда на просторот.

Кујнски елементи
Кога станува збор за кујнските елементи подобро е да користите отворени полици наместо затворени кабинети. Освен што сѐ ќе ви биде на дофат, постојано ќе знаете каде сѐ се наоѓа. Предметите групирајте ги по намена и боја, па дури потоа решете каде ќе стојат, за да го избегнете хаосот.

Огледало
Огледало поставено над шпоретот, на пример, ќе ја направи кујната визуелно поголема. Освен тоа, не се плашете да поставите слики и фотографии. Тоа ќе ви даде убаво чувство додека готвите и нема да ве нападне клаустрофобија.

Ѕид и дрво
Дрвото и ѕидовите во светли бои носат чувство на поголем и поширок простор. Затоа, при уредувањето внимавајте на боите кои ќе ги употребите.

Related Posts with Thumbnails