wordpress counter

Факти за вареното вино

Овој период од годината е како создаден да се ужива во вареното вино. Единствен мирис и вкус, кој бргу нѐ освојува и нѐ расположува. Во продолжение неколку факти за ова вино.

● вареното вино најчесто се приготвува од црвено или бело вино, шеќер и зачини. Содржи помеѓу 8.8 и 13 промили алкохол;

● со оглед дека телото побргу ги апсорбира топлите пијалаци, алкохолот од вареното вино побргу доаѓа во нашиот крвоток;

● еден децилитар варено вино има помеѓу 80-100 калории;

● лекарите советуваат вареното вино да се консумира преку ден. Имено, мешавината од шеќер и јаглехидрати во вечерните часови, телото ја претвора во масни наслаги.

● при приготвувањето, треба да се внимава на температурата. Доколку виното проврие, од него ќе испари алкохолот и нема да го има поскауваниот вкус. Ако сакате полесна варијанта, додадете малку вода или сок.

Related Posts with Thumbnails