wordpress counter

Korlat, Syrah 2009

Лична карта
Врста: црвено вино
Aлкохол: 14.7%
Сорта: Syrah
Берба: 2009 година
Производител: Корлат
Се комбинира со: јагнешки раженчиња, ќофтина во сос од домати, пилешки стек, колбаси со пире компир
Температура на сервирање: 18 степени

Ова фантастично хрватско вино се карактеризира со зрела рубин боја, со умерена длабочина и еднаков интензитет. Аромата се состои од интензивна комбинација од црвено овошје и црни зачини – од сортни потемни до нешто послатки и понежни како последица на винификацијата.

Хербалната црта, свежината и врамнотежените кремасти мириси одлично се вклопуваат во зрело овошно богатство. Во позадина се чувствува присуство на дробен камен и сува земја.

Во устата носи заокружена црта на свежина, која ретро вкусот го продолжува на десетина секунди (во насока на мента и црвено овошје). Вкусот е збогатен со одлични, ситни, сеприсутни танини. Дури и по 5 дена во декантер на собна температура, виното е и понатаму атрактивно, со смирувачки ароми на темно овошје, меки слатки зачини и ароматизирано палено дрво.

Related Posts with Thumbnails