wordpress counter

Нов тренд кај пијалаците – хибрид на пиво и вино

Производителот „Blue Moon Brewing Co.“ создаде прв хибриден пијалак од пиво и вино. Овој производ се пакува во вински шишиња, но не се смета за вино. Досега се создадени два хибридни пијалаци.

Едниот се нарекува „Proximity“ и е микс од пченично пиво и сок добиен од грозје од врстата „Совињон блан“. Вториот е фузија од пченично пиво со сок од грозјето „Каберне совињон“, а се нарекува „Impulse“.

Вкусот на овие пијалаци е поблизок до виното со оглед дека пивото учествува со помала количина. Од друга страна, пената го прави да има изглед поблизок до пивото. Содржината на алкохол е 8.5%, а во составот 51% од алкохолот произлегува од пченицата, а 49% од грозјето.

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

MILK

©2009-2017. Сите права се задржани.  |  „Гурман“ е регистрирана трговска марка.

Материјалите и содржините објавени на порталот се во интелектуална сопственост на издавачот и смеат да се користат само за лични, некомерцијални потреби.
Забрането е копирање, преземање, менување, адаптација или било какво друго користење на содржините без претходно писмено одобрување од сопственикот на правата.

Четири предлози за бајат леб

За време на празниците често се случува да купиме повеќе леб и тој да ни остане. Со оглед дека ниту...

Close