wordpress counter

Каде се пиело најмногу вино минатата година?

Каде се пиело најмногу вино минатата година?

Најголем потрошувач на вино во 2011 година се САД, додека Кина ѝ го зеде петтото место на Велика Британија на овој список на винопијци кој го подготви... 

„Crocktail“ – првиот хрватски коктел

„Crocktail“ – првиот хрватски коктел

Марин Некиќ е најнаградуваниот хрватски бармен и миксолог, а од неодамна и татко на првиот хрватски коктел, познат како „Crocktail“. Станува збор за... 

Задача: Споредба на „Гинис“ пивото низ светот

Задача: Споредба на „Гинис“ пивото низ светот

Британците и ирците сѐ повеќе паѓаат на скалата на љубители на пивото. Според истражувањата, причината е што денешните британци и ирци многу повеќе...