wordpress counter

Летни пијалаци за брзо освежување (1 дел)

Летни пијалаци за брзо освежување (1 дел)

Летото одамна е дојдено во полн сјај. Додека се обидувате да се разладите со климатизер или на некој друг начин, ние бараме начин како да ве разладиме... 

Кратка приказна за Мохито

Кратка приказна за Мохито

Постојат многу легенди за овој мошне популарен летен пијалак. Некои велат дека името доаѓа од африканскиот збор „Mojo“, што значи да се фрли клетва.... 

Човекот кој го измисли „Фрапучино“

Човекот кој го измисли „Фрапучино“

Кафе културата во светот се движи од супер премиум типови на кафе, па сè до најразлични локални врсти на кафе од различни региони. Еден од светските...