wordpress counter

Вистинско Мартини

Вистинско Мартини

(1 гласа, просек: 1,00 од 5) Кога воопшто почнува да се зборува за Мартини, сè тргнува од реченицата „сè е во чистотата, невиноста, бистрината и јасноста“... 

Смуди?!

Смуди?!

(Нема гласови) Сигурна сум дека некои од вас слушнале за „смуди“ (оригинално smoothie), но за многумина овој збор не значи ништо. На кратко, се работи... 

Ајде на кафе!

Ајде на кафе!

Културата на пиење кафе е долго присутна во европската и американската традиција. Со намера велиме култура на пиење, затоа што пиењето кафе е настан...