wordpress counter

Јуфки со павлака

1 глас2 гласа3 гласа4 гласа5 гласа (7 гласа, просек: 4,86 од 5)


Сигурно кога ќе го пробате ова јадење ќе се сетите на снаодливоста на вашата баба, која иако во моментот немала полн фрижидер со храна, успевала да ви подготви супер вечера. Кога немате ништо конкретно за јадење, можете да направите одличен оброк со основните состојки, кои сите постојано ги имаме.

Запомнете, големината на секоја домаќинка/домаќин е да биде снаодлив/а и од ништо да направи нешто.

СОСТОЈКИ
• 50 гр путер
• 200 гр кисела павлака
• 2 кг јуфки
• 2 јајца
• 250 гр кравјо сирење

ПРИГОТВУВАЊЕ
Јуфките се варат во солена вода, потоа се процедуваат и се измиваат со ладна вода. Се враќаат во садот на тивок оган, се додава путерот и се промешуваат.

Во огноотпорен, со масло за јадење подмачкан сад за печење, се редат ред јуфки, ред кисела павлака, измешана со јајцата и потоа ред сирење. Редете ги така, сѐ додека имате состојки.

На крај прелијте со павлака и јајце. Печете во загреана рерна околу 20 минути.

Bon Apetit!

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

Spam Protection by WP-SpamFree

MILK

©2009-2015. Сите права се задржани.  |  „Гурман“ е регистрирана трговска марка.

Материјалите и содржините објавени на порталот се во интелектуална сопственост на издавачот и смеат да се користат само за лични, некомерцијални потреби.
Забрането е копирање, преземање, менување, адаптација или било какво друго користење на содржините без претходно писмено одобрување од сопственикот на правата.

Останато во Од куварот на баба