wordpress counter

Јуфки со павлака

1 глас2 гласа3 гласа4 гласа5 гласа (7 гласа, про­сек: 4,86 од 5)


Сигурно кога ќе го про­бате ова јадење ќе се сетите на сна­о­дли­во­ста на вашата баба, која иако во момен­тот немала полн фри­жи­дер со храна, успе­вала да ви под­го­тви супер вечера. Кога немате ништо кон­кретно за јадење, можете да напра­вите одли­чен оброк со основ­ните состојки, кои сите посто­јано ги имаме.

Запом­нете, голе­ми­ната на секоја домаќинка/домаќин е да биде снаодлив/а и од ништо да направи нешто.

СОСТОЈКИ
• 50 гр путер
• 200 гр кисела павлака
• 2 кг јуфки
• 2 јајца
• 250 гр кра­вјо сирење

ПРИГОТВУВАЊЕ
Јуф­ките се варат во солена вода, потоа се про­це­ду­ваат и се изми­ваат со ладна вода. Се вра­ќаат во садот на тивок оган, се додава путе­рот и се промешуваат.

Во огно­от­по­рен, со масло за јадење под­мач­кан сад за печење, се редат ред јуфки, ред кисела павлака, изме­шана со јај­цата и потоа ред сирење. Редете ги така, сѐ додека имате состојки.

На крај пре­лијте со павлака и јајце. Печете во загре­ана рерна околу 20 минути.

Bon Apetit!

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

Spam Protection by WP-SpamFree

MILK

©2009-2015. Сите права се задржани.  |  „Гурман“ е регистрирана трговска марка.

Материјалите и содржините објавени на порталот се во интелектуална сопственост на издавачот и смеат да се користат само за лични, некомерцијални потреби.
Забрането е копирање, преземање, менување, адаптација или било какво друго користење на содржините без претходно писмено одобрување од сопственикот на правата.

Останато во Од куварот на баба