wordpress counter

Потпечена фритата со зеленчук

Потпечена фритата со зеленчук

(3 гласа, просек: 5,00 од 5) Фритата е јадење кое се базира на јајца, слично на омлет или киш, но дополнето со состојки како месо, сирење, зеленчук или... 

Риба и чипс

Риба и чипс

(1 гласа, просек: 5,00 од 5) Претпоставуваме дека сте слушнале за риба и чипс. Станува збор за најпознатото британско јадење кое таму е познато како... 

Норвешки сос

Норвешки сос

(2 гласа, просек: 5,00 од 5) Овој сос е еден од најпопуларните празнични сосови во оваа скандинавска земја. Се служи како прилог кон главно јадење, најчесто...