wordpress counter

Суши

Суши

(2 гласа, просек: 5,00 од 5) Суши е јапонски деликатес кој денес е светски популарен. Не е едноставен за приготвување, но веруваме дека ќе биде вистински... 

Печено јагнешко месо на турски начин

Печено јагнешко месо на турски начин

(3 гласа, просек: 5,00 од 5) Овој рецепт ни доаѓа од турската кујна. Со оглед дека овој тип на месо таму е мошне популарен, овој рецепт е вистински специјалитет.... 

Фетучини со шунка и крем

Фетучини со шунка и крем

(6 гласа, просек: 5,00 од 5) Фетучини, или во превод тенки ленти, е јадење карактеристично за римскиот регион. Се прават од јајца и брашно, а најчесто...