wordpress counter

Гурманска инспирација

Гурманска инспирација

(Нема гласови) Зборовите на писателот и боите на сликарот се плод на неговата инспирација, но најсилна е уметноста родена во копнеж. Кога уметникот... 

Канелоните на Марија

Канелоните на Марија

(1 гласа, просек: 5,00 од 5) Прв пат ова го вкусив пред 5-6 години, кога делумно ѝ приоѓав на кујната, и сѐ што таму се правеше ми се чинеше страшно и невозможно.... 

Посебна пастрмка

Посебна пастрмка

(Нема гласови) Македонската кујна е обележана од неброени кулинарски бисери, меѓу кои и многу начини за подготовка на охридската пастрмка. Во...