wordpress counter

Чоколадни коцки

1 глас2 гласа3 гласа4 гласа5 гласа (19 гласа, про­сек: 5,00 од 5)


МАЈА НИКОЛОВСКА-ПЕТРОВСКА
Велес

Ова е еден од број­ните реце­пти кои ни ги испра­ќаат нашите чита­тели и вљу­бе­ници во готве­њето. Маја ќе ни го направи овој викенд нави­стина сла­док. Реце­птот се вика чоко­ладни коцки и е одли­чен десерт по глав­ното јадење.

Никој не може да одо­лее на ваков чоко­ла­ден десерт. Напра­вете го за вашето семеј­ство и при­ја­те­лите. Сите ќе ужи­вате во заед­нички поми­на­тото време. За да биде комплетно задо­во­лството, можете заед­нички да оди­грате пар­тија покер на sk.partypoker.com. Тоа одично се надо­по­лнува со чоко­лад­ното ужи­вање. Или поне­сете од чоко­лад­ните коцки со вас на работ­ното место и сите ќе се чув­ству­ваат како да е петок. Чоко­ла­дото нави­стина знае да прави чуда! Уживајте.

СОСТОЈКИ (за 10 пар­чиња)
за тесто
• 140 гр путер
• 140 гр шеќер
• 140 гр ореви, мелени
• 4 јајца
• 3 реда темно чоко­ладо
• мар­ма­лад
• пра­шок за пециво
• 1 лажица лебни трошки

за фил
• 50 гр путер
• 50 гр чоко­ладо за готвење

ПОДГОТОВКА
Изма­тете го путе­рот со посте­пено дода­вање на шеќер, една по една од жолч­ките, леб­ните тро­шки, оре­вите, рен­да­ното чоко­ладо, малку пра­шок за пециво и цврст шлаг од 4-те белки од јајцата.

Доби­е­ното тесто ста­вете го во тава за печење и потоа печете во шпо­рет на уме­рена темпе­ра­тура. Откако ќе биде готово, оста­вете го малку да се олади. Потоа, пре­мач­кајте го со мар­ма­лад по желба и со гла­зура (50 гр путер рас­то­пете со 50 гр чоколадо).

Пре­се­чете го на коцки и сервирајте.

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

Spam Protection by WP-SpamFree

MILK

©2009-2015. Сите права се задржани.  |  „Гурман“ е регистрирана трговска марка.

Материјалите и содржините објавени на порталот се во интелектуална сопственост на издавачот и смеат да се користат само за лични, некомерцијални потреби.
Забрането е копирање, преземање, менување, адаптација или било какво друго користење на содржините без претходно писмено одобрување од сопственикот на правата.

Останато во ВАШИ РЕЦЕПТИ