wordpress counter

„Браво мока“ – ново кафе на македонскиот пазар

Од неодамна, на македонскиот пазар може да се најде ново кафе со чоколадна нота, кое се вика „Браво мока“. Кафето се состои од мока, бразилска арабика, колумбијска арабика и робуста.

Извршниот директор на „Рио кафе“, Кирил Андоновски, изјави дека „Браво мока“ е комбинација која ја бараат самите потрошувачите. Според нивното истражување на пазарот, недостасувал токму овој вкус на кафе.

Станува збор за премиум кафе, кое се одликува со нагласена арома и вкус, а доминира и кофеинот. Мока кафето се карактеризира со помали и заоблени зрна кои имаат чоколадна нота.

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Раженчиња со месо од мисирка, спанаќ и инчуни

Месото од мисирка е едно од највкусните меса кои може да се најдат на трпезата. Секако, ако е приготвено на...

Close