wordpress counter

Еми за Џејми

Еден од најпознатите британски готвачи и тв водители, Џејми Оливер, ја доби престижната Еми награда за своето тв шоу „Jamie Oliver’s Food Revolution”. Ова шоу, кое го отвoра проблемот на детската прекумерна тежина, се смета за најдобро реално шоу за минатата година.

Food Revolution е емисија во шест дела, во која Оливер се обидува да ги промени навиките на јадење во Хантингтон, Вирџинија – градот во кој се смета дека живеат најмногу дебели американци.

Наградата го затекна Џејми, кој сѐ уште не може да поверува дека ја добил наградата. Во исто време, се заблагодари на преку 650.000 луѓе кои гласаа за петицијата за поздрави училишни оброци.


Related Posts with Thumbnails