wordpress counter

„Кока-кола“ калкулатор на калории

„Кока-Кола“ разви и пушти во употреба еден навистина уникатен калкулатор. Станува збор за „Work it Out“ калкулатор со чија помош можете да пресметате колку калории има секој пијалак на комапнијата, но и какви вежби ви требаат за да ги потрошите тие калории.

На пример, една лименка „Спрајт“ содржи 144 калории. За да ги согорите тие калории потребно е да играте 25 минути бадмингтон, да вежбате пилатес 33 минути или да играте тенис 22 минути.

Можете и да одберете колкав број на калории сте внеле и калкулаторот ќе ви даде неколку предлози како да ги согорите.

Related Posts with Thumbnails