wordpress counter

Кока Кола лансираше нов пијалак

COCA COLA VIO

Американската корпорација Кока Кола деновиве го лансираше својот најнов пијалак. Се нарекува VIO и најверојатно кога ќе слушнете што има во него ќе ги подигнете своите веѓи нагоре, чудејќи се како може некој да смисли вакво нешто. Имено, VIO е направен од обрано млеко, газирана вода со овошен вкус и засладена со шеќер од шеќерна трска.

Значи, станува збор за газирано млеко кое се произведува во 4 вкуса: манго-праска, шумско овошје, тропско овошје и лимон. Пакувањето е луксузно алуминиумско шише со светли бои, а продажбата започна најпрвин на њујоршкиот пазар. Според претставници на компанијата, пијалакот е вкусен, единствен и има мазен допир на јазикот.

Како и што очекувавме, Кока Кола не планира да го пушти во продажба на европскиот пазар, бидејќи според маркетинг истражувањата воопшто не одговара на вкусовите кои ги преферираат европјаните.

Related Posts with Thumbnails