wordpress counter

Линзи Торес – најмладата милијардерка на Америка

Претпоставуваме дека името Линзи Торес не ви значи ништо. И веројатно така ќе останеше доколку оваа млада девојка не го наследеше синџирот на ресторани за брза храна – „In-n-Out Burger“.

Со само 30 години, таа стана најмладата милијардерка во САД. Овој синџир на ресторани го отвориле нејзините баба и дедо, Хари и Естер Снајдер, во далечната 1948 година. Започнале со мала сендвичара, каде користеле само свежи состојки, а на амблажата биле испишани цитати од Библијата.

Денес, „In-n-Out Burger“ поседува речиси 280 ресторани во 5 држави на САД, додека вредноста на брендот е преку 1 милијарда долари. Линзи нема факултетска диплома, ниту какво било познавање од раководење со компании. Останува да видиме како ќе се развива во иднина оваа американска „фаст фуд“ компанија.

Related Posts with Thumbnails