wordpress counter

„Мекдоналдс“ има ново име

Ако се најдете овој месец во Австралија, може да ви се случи да не можете да го пронајдете „Мекдоналдс“. Имено, овој месец овие ресторани ќе го носат името „Macca’s“. Станува збор за скратено име кое Австралијанците го користат кога мислат на овој синџир ресторани.

Причината е прославата на Денот на Австралија која се организира на 26-ти јануари. Австралискиот менаџмент на компанијата е среќен поради оваа одлука, особено поради фактот дека преку 50% од жителите на Австралија го користат ова име за „Мекдоналдс“.

Ова е прв ваков чекор што го презема некоја мултинационална компанија. Старото име на ресторание ќе се врати на 4-ти февруари, по завршување на прославите.

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

MILK

©2009-2017. Сите права се задржани.  |  „Гурман“ е регистрирана трговска марка.

Материјалите и содржините објавени на порталот се во интелектуална сопственост на издавачот и смеат да се користат само за лични, некомерцијални потреби.
Забрането е копирање, преземање, менување, адаптација или било какво друго користење на содржините без претходно писмено одобрување од сопственикот на правата.

Најнови трендови во дизајн на кујните

Основната идеја на кујната како простор за приготвување на храна присутна е и во најновите концепции, но дизајнот на елементите,...

Close