wordpress counter

„Мекдоналдс“ отвора ТВ канал

„М Channel“ е името на новиот телевизиски канал чија содржина ќе се емитува во овој синџир на ресторани за брза храна. Програмата на првиот од овој тип ТВ канал ќе содржи вести и емисии од забавен карактер.

Содржината ќе биде од локален карактер со што ќе се овозможи поголем интерес кај гостите во ресторанот. Инаку овој концепт на една од најпознатите американски корпорации се развива цели 8 години.

Пилот проектот вклучува воведување на 700 ТВ екрани. Откако ќе се увидат резултатите од пилотот, ќе бидат поставени екрани во сите 14.000 ресторани, првин во САД, а потоа и во останатите делови на светот.

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Печена тиква со салата од цикорија, ореви и пармезан

Сезоната на тикви подразбира и готвење на мошне вкусни јадења од овој есенски плод. Денешниот предлог може да го сервирате...

Close