wordpress counter

Најпреземаните рецепти во Британија

Во изминатите 12 месеци, еден од најголемите британски сајтови за готвење направи мерење и ги објави податоците за 5-те најпреземани рецепти од интернет во Велика Британија.

ШПАГЕТИ БОЛОЊЕЗЕ - НАЈПРЕЗЕМАН РЕЦЕПТ ОД ИНТЕРНЕТ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈАЕве го списокот, почнувајќи од рецептот кој бил најмногу преземан:

1 ШПАГЕТИ БОЛОЊЕЗЕ
2 ПИТА ОД ЈАБОЛКА
3 ЛАЗАЊИ
4 КАЗЕРОЛИ (потпечена манџа од месо или тестенини, сечкан зеленчук и сос)
5 ПИЛЕШКА СУПА

Во споредба со минатите години, сега акцентот е ставен повеќе на поедноставни јадења кои се подготвуваат бргу. Причините се повеќеслојни, како на пример, сѐ помалку слободно време, промена во навиките за јадење, користење на евтини и состојки кои лесно можат да се пронајдат во секоја продавница.

За жал, многу јадења кои нѐ потсетуваат и нѐ враќаат во некои поубави и поромантични времиња, сѐ повеќе изумираат. Остануваат само сеќавањата на кулинарските способности на нашите мајки и баби.

Related Posts with Thumbnails