wordpress counter

Натпревар: Make that Sandwich 2010

Mezzetta е една од најуспешните американски компании во производство на храна. Поточно, зеленчук и маслинки во тегла, маринади и сосови. Токму оваа компанија, минатата година започнала да организира натпревар во кој може да учествува секој постар од 18 години и да подготви сендвич, при што ќе треба да ги искористи брендовите на компанијата.

Минатогодишниот победник е Нинет Холбрук од Орландо, која подготви сендвич со смокви подготвени во вино и карамелизиран кромид. Главната награда е 25.000 долари, додека утешните награди за второ и трето место се 1.000 долари.

Интересно е дека оваа година има гласање за сендвичите на 7 врвни готвачи. Оној што ќе победи ќе добие 10.000 долари од Mezzetta за неговата добротворна организација.

И вие можете да гласате на http://www.makethatsandwich.com/celebrity-chefs/index

Related Posts with Thumbnails