wordpress counter

Нов хит-пијалак

Нов хит-пијалак го преплави американскиот пазар. Станува збор за комбинација од пивото „Бадвајзер“ и познатиот бренд за сок од домати, „Кламато“. Производителот го искористил она кое Латино-американците го прават мошне одамна – микс од пиво и сок од домати.

Така настанува „Chelada“. Тоа е скратено име од шпанскиот збор „michelada“, што во слободен превод би значело „моето студено пиво“. Со овој рецепт се настојува да се обединат културите, но и вкусовите. Интересно е дека новиот производ е одлично прифатен од купувачите.

Дали би се решиле да се напиете комбинација од пиво и сок од домати?

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Диета за цврсти стомачни мускули (2 дел)

Покрај претходно наведните совети и правила, физичката активност е мошне важна кај оваа диета. Првите две седмици се посветува внимание...

Close