wordpress counter

Шпанската шунка не знае за криза

Шпанската шунка не знае за криза

„Jamon Iberico“ или за нас попозната како шпанска сушена шунка, се продава како алва. Продавниците се преполни со купувачи и туристи кои сакаат да уживаат... 

Трезни за неколку секунди

Трезни за неколку секунди

Професорите Јунфенг Лу и Ченг Џи од Универзитетот во Лос Анџелес успеале да развијат инјекција која може да ве отрезни за само неколку секунди.... 

Парфем со мирис на сланина

Парфем со мирис на сланина

Мирисот на храна можеме да го замислиме во буквално секаков контекст, но во парфем ни звучи претерано. Познато е дека секој гурман ужива во мирисот...