wordpress counter

Затворен еден од најстарите ресторани

Затворен еден од најстарите ресторани

Едно од најголемите обележја на Њујорк од светот на гастрономијата, ресторанот „Stage Deli“, престана со работа пред две недели. Ресторанот работеше... 

Во затвор поради кавијар

Во затвор поради кавијар

Еден американски дистрибутер на кавијар, кој избегнувал затвор речиси 25 години, минатата недела е прогласен за виновен за противзаконски увоз... 

Отворен вистински Хобит бар на Нов Зеланд

Отворен вистински Хобит бар на Нов Зеланд

Би сакале ли на пијачка со некој од Хобитите? Ова идеја изгледаше смешно пред само неколку месеци, но од пред некој ден е можност која едноставно...