wordpress counter

Нема повеќе да се изгорите од жешко кафе или пица

Нема повеќе да се изгорите од жешко кафе или пица

Универзитетот од Остин, Тексас дизајнираше орална лента која моментално ја ублажува болката од жешка храна или пијалаци. Значи, повеќе не мора... 

НАСА подготвува мени за мисијата на Марс во 2030 година

НАСА подготвува мени за мисијата на Марс во 2030 година

Во лавиринтите на една од зградите на НАСА, група на научници мешаат, комбинираат, мерат и дегустираат, со цел да го приготват менито за мисијата... 

Француски пчели создаваат син и зелен мед

Француски пчели создаваат син и зелен мед

Уште од август годинава, француските пчелари од малото градче Рибовил во северо-источниот дел на Алзас, открија дека нивните пчели започнале да...