wordpress counter

Видео: „Surströmming“ – најсмрдливата храна?

Видео: „Surströmming“ – најсмрдливата храна?

„Surströmming“ е шведско јадење кое се состои од ферментирана харинга од Балтичкото море. Се продава во лименки и кога ќе ја отворите лименката ќе ве... 

Максимално искористување на кофеинот додека работите

Максимално искористување на кофеинот додека работите

Научникот Крис Чатам ни дава четири совети како најдобро да го искористиме кофеинот од кафето додека сме на работа. Станува збор за најкористениот... 

Вината „Камник“ меѓу најдобрите на светски вински настани

Вината „Камник“ меѓу најдобрите на светски вински настани

Eдна од најновите вести поврзана со вината на „Винарија Камник“ е дека тие ќе се најдат меѓу дел од  најдобрите светски вина на претстојниот „VINEXPO...