wordpress counter

Голема кражба на јаворов сируп

Голема кражба на јаворов сируп

Кражбата на јаворов сируп од еден склад во Квебек, каде се чувале државните стокови резерви на сируп од јавор во Канада, ќе остане забележана во... 

Денес се отвора првата американска слаткарница во Скопје

Денес се отвора првата американска слаткарница во Скопје

Денес, Скопје го добива првиот американски ресторан за колачи и торти направени според оригинални, традиционални американски рецепти. Место на... 

Сладолед од соја сос

Сладолед од соја сос

Јапонскиот производител на слатки, „Yamani Soy Sauce Co.“, започна да продава принцес крофни полнети со сладолед од соја. Интересно е дека дел од профитот...